Endülüs Turu - Türk Hava Yolları İle Tur Programı

Tüm turlar ve akşam yemekleri dahil!!!


 

Kalkış Yerleri: Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MALAGA - GIRNATA

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 06:30'da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 1305 sefer sayılı uçuşu ile 08:35’te Malaga’ya uçuş. Yerel saat ile 12:15’te varış. Varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile Malaga turu için şehir merkezine hareket. Ünlü ressam Pablo Picasso’nun doğduğu şehir olan Malaga şehir turumuzda Paseo de Parque (Park Caddesi), Plaze de la Merced, Cervantes Tiyatorosu, Puerto Marina (Liman) ve La Alcazaba göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrası alışveriş için vereceğimiz serbest zamanın ardından Gırnata (Granada)’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: GIRNATA

Sabah kahvaltısının ardından Gırnata şehir turu için otelden hareket ediyoruz. Şehir turumuzda Nasri Hanedanlığı Döneminde Camii El Kebir (Ulu Camii) olarak bilinen Gırnata’nın en büyük camisinin olduğu yerde yükselen Granada Katedrali, Müslüman dönemden kalma olup İspanya’da yok edilmeden kurtulabilen tek hamam olan Banos Arabes, İspanya’da yıkılmadan günümüze ulaşan tek kervansaray örneği olan Corral del Carbon ve Endülüs Müslümanlarının kurduğu çarşı dükkanları Alcaiseria görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası El Hamra sarayını görebileceğimiz en iyi nokta olan Sacromonte tepesine çıkıyoruz. Meydanın hemen arkasında bulunan Granada Camii’nde Cuma namazını kılmak için vereceğimiz serbest zamanın ardından El Hamra Sarayı’nı ziyaret etmek için hareket ediyoruz. Arap mimarisinin Qalat Al-Hamra örneğinde yapılan saray ve kale yapısı, M.S. 889'da Roma döneminden kalan surların üzerinde küçük bir kale olarak inşa edilmiştir. 13. yüzyılın ortalarına kadar bir onarım yapılmayan kale, bu dönemde Gırnata Emiri Muhammed Nasır döneminde bugünkü özgün yapısına kavuşturulmuştur. 1333'te Gırnata Sultanı I. Yusuf, kaleyi hükümdarlık sarayına dönüştürdü. 1492'de bölgede yeniden Hıristiyan hakimiyetinin sağlanmasının ardından sarayda kısmen Rönesans mimarisinin örnekleri de inşa edildi. Turumuz sonrası Gırnata şehir merkezine transfer. Alışveriş için vereceğimiz serbest zamanın ardından akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: GIRNATA-KURTUBA

Sabah kahvaltısının ardından Kurtuba (Cordoba)’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Emevilerin başkenti Kurtuba’da, 600’e yakın cami arasından kiliseye çevrilmesine rağmen, hala bütün ihtişamıyla bizleri karşılayan Kurtuba Merkez Cami-I Şerif, seferad Yahudilerin İspanya’yı terk etmeden önce yoğunlukla ikamet ettikleri La Juderia mahallesi, Augustus tarafından yaptırılan Roma Köprüsü ve Antik Roma Tapınağı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



4 Gün: KURTUBA-İŞBİLİYE

Sabah kahvaltısının ardından İşbiliye (Sevilla)’ye hareket ediyoruz. Her dine inanç özgürlüğü tanıyan ve her inanç kesiminin özgürce beraber yaşaması için bir ortam oluşturan, gelmiş geçmiş en gelişmiş ve medeni toplum olarak gösterilen Emevi Devlet’inin ilk başkenti İşbiliye (Sevilla) ‘ye varışımızı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda Kastilya Kralı III. Ferdinand’ın şehri ele geçirdikten sonra kiliseye çevirdiği Ulu Camii (Santa Maria Katedrali), nehri korumak için yapılan kulelerden ayakta kalan tek kule olan Altın Kule, Muhavvid şehir surları, Plaza Nueva (Yeni Meydan) ve 1928 yılında 1929 İber-Amerikan Exposu için inşa edilen Plaza de Espana (İspanya Meydanı) görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası Alkazar Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Avrupa'nın en yaşlı sarayı Alcazar, Arapça El-kasr kelimesinin Avrupa'da dönüşüme uğramış halidir. Muvahhidler döneminde, 1181 yılında Toledo'lu mimar Calubi tarafından yapımına başlanan Alcazar, sultanların ikamet alanı olarak kullanılmış. Bahçelerinin güzelliği ile göz kamaştıran, cennet bahçeleri benzetmesi ile bilinen Alcazar Bahçelerini ziyaretimizin ardından akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



5 Gün: MALAGA – İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Hava Yollarının TK1306 sayılı tarifeli seferi ile saat 13:10’da İstanbul'a hareket. Yerel saat ile 18:20’de İstanbul'a varış ve turumuzun sonu. Başka bir gezide görüşmek üzere



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    · GEZİ MERKEZİ, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. 
    · Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak Bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.
    · Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.
    · Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan GEZİ MERKEZİ sorumlu tutulamaz. · Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden GEZİ MERKEZİ sorumlu değildir. 
    · Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz. 
    · Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg'dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg'a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, GEZİ MERKEZİ'nin sorumluluğunda değildir. 
    · Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. 
    · Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir. · Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler gerçekleştirilebilir. 
    · Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. 
    · Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından GEZİ MERKEZİ sorumlu tutulamaz. 
    · Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir. GEZİ MERKEZİ, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.· Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. · 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır. 
    · Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz.
    · Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir. 
    · 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
    · İptal ve değişiklik durumunda “GEZİ MERKEZİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ” geçerlidir. 


    İptal Şartları
    https://gezimerkezi.com.tr/tur-739-endulus-turu---turk-hava-yollari-ile.html


    0216 414 59 59


    Bu çıktı 29.03.2024 10:56 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.