Fas & Endülüs Turu - Türk Hava Yolları İle Tur Programı

Tüm turlar ve akşam yemekleri dahil!!! 

 

Kalkış Yerleri: Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – KAZABLANKA – MARAKEŞ

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 08:30'da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının TK 617 sefer sayılı uçuşu ile 11:20’de Kazablanka’ya uçuş. Yerel saat ile 14:00’te varış. Varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile Marakeş şehir turu için hareket. Şehre varışımızı takiben İslam medeniyeti için önemli bir kilometre taşı olan Kutubiyye Camii’ni ziyaret edeceğiz. İbn Haldun’un bilgisi ve takvasına övgüler dizdiği İbn Tumert "İslam’ın esasları değiştiriliyor" diyerek Murabıt hanedanlığına son verir. Başkent Marakeş’i fethettikten sonra yerine geçen Abdel Mumin ve torunu Yakup EL Mansur tarafından 12. Yüzyılda  inşa edilen Kutubbiye Camii, aynı dönemde inşa ettirilen İşbiliye (Sevilla) Camii’nin ikiz kardeşi olarak bilinir. 30 km uzaktan bile görünebilen anıtsal minaresi, yüzyıllarca Endülüs İslam devletinin sembolü olmuştur. Cami’de verilecek akşam namazı arasından sonra akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: MARAKEŞ

Sabah kahvaltısının ardından Marakeş şehir turu için otelden hareket ediyoruz. Şehir turumuzda Menara bahçeleri, 16.yy’da Saadien Hanedanlığı döneminden kalan türbeler, Bin Yusuf Medresesi ve Camii, Marakeş ulusal müzesi ve birçok İslam aydını yetiştiren tarihi medrese, şehrin en eski camii olan Ali Bin Yusuf, Marakeş çarşısı ve dünyaca ünlü Cma El Fina meydanı görülecek yerler arasındadır Turumuz sonrası akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: KAZABLANKA – FEZ

Sabah kahvaltısının ardından Kazablanka’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben II. Hassan Camii’ne transfer. Dünyanın en büyük camilerinden biri olan 20.yy Fas devletinin nişanı olan bu Cami’de Cuma namazını kılmak üzere serbest zaman. Namazımız sonrası Kazablanka şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Kazablanka Katedrali, V Mohammed Sarayı ve Meydanı görülecek yerler arasındadır. Daha sonra okyanus kıyısında yer alan kordon boyunda, dev dalgaları seyredecek, ardından başkent Rabat’a hareket edeceğiz. Rabat’a varışımızın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda 20.yy’da Fas’a bağımsızlığını kazandırmış V. Muhammed türbesi, Muhavvid’lerin eseri olan Hassan minaresi, Kraliyet sarayı ve meydanı görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrasında Fez’e transfer. Fez’e varışımızın ardından akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



4 Gün: FEZ – TANCA

Sabah kahvaltısının ardından Fez şehir turu için otelden hareket ediyoruz. Bin seneden fazla bozulmadan kalmış en eski İslam şehri olan Fez el Bali ve çevresine önce bir tepeden bakacak, coğrafya ve şehrin kuruluşu hakkında bilgiler alacağız. Ardından şehrin dar sokaklarından ilerleyerek şehir turumuza başlayacağız. Şehir turumuzda El Attarin medresesi, Najjarin çeşmesi, dünyanın en eski üniversitelerinden El Karaviyyin Medresesi, Emevi dönemi ihtişamını yansıtan  Ebu İnan medresesi görülecek yerler arasındadır. Alışveriş için verilen serbest zamanımızı İbn Haldunların ve İbn Battutaların dolaştıkları sokaklarda dolaşarak harcadıktan sonra Meknes antik kentine hareket ediyoruz. 17.yy’da Molla İsmail tarafından kurulan ve Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Meknes’e varışı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Etrafını çevreleyen 40 km’lik surların içerisinde bulunan bu şehirde 17.yy’a ait sulama havuzu olan Agdal, Fas’ın en güzel şehir kapısı Bab Mansour, Molla İsmail Türbesi ve El Hedim meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrası Tanca şehrine hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



5 Gün: TANCA – İŞBİLİYE (SEVİLLA)

Sabah kahvaltısının ardından feribot saatine bağlı olarak Tanca şehir turunu yaptıktan sonra Tarifa şehrine geçmek üzere limana hareket ediyoruz. Tarık Bin Ziyad’ın rotasını takip ederek, adını vermiş olduğu Cebelitarık (Tarık’ın Dağ’ı) Boğazı’nda yapacak olduğumuz feribot yolcuğu sonrasında Avrupa Kıtası’na ayak basıyoruz. Tarık Bin Ziyad’ın Avrupa’da kalıcı olduklarını göstermek, geri dönüşlerini imkansız kılmak için donanmasını ateşe verdiği bu bölgeye varışımızı takiben Cadiz şehrine hareket ediyoruz. Varışımızın ardından şehir turuna başlıyoruz. Turumuzda San Sebastian Kalesi, Falla Tiyatrosu, 18. yy’a ait Katedral, antik şehir merkezi ve çarşısı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası her dine inanç özgürlüğü tanıyan ve her inanç kesiminin özgürce beraber yaşaması için bir ortam oluşturan, gelmiş geçmiş en gelişmiş ve medeni toplum olarak gösterilen Emevi Devlet’inin ilk başkenti İşbiliye (Sevilla) ‘ye hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda Kastilya Kralı III. Ferdinand’ın şehri ele geçirdikten sonra kiliseye çevirdiği Ulu Camii (Santa Maria Katedrali), nehri korumak için yapılan kulelerden ayakta kalan tek kule olan Altın Kule, Muhavvid şehir surları, Plaza Nueva (Yeni Meydan) ve 1928 yılında 1929 İber-Amerikan Exposu için inşa edilen Plaza de Espana (İspanya Meydanı) görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



6 Gün: İŞBİLİYE – GIRNATA (GRANADA)

Sabah kahvaltısının ardından Alkazar Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Avrupa'nın en yaşlı sarayı Alcazar, Arapça El-kasr kelimesinin Avrupa'da dönüşüme uğramış halidir. Muvahhidler döneminde, 1181 yılında Toledo'lu mimar Calubi tarafından yapımına başlanan Alcazar, sultanların ikamet alanı olarak kullanılmış. Bahçelerinin güzelliği ile göz kamaştıran, cennet bahçeleri benzetmesi ile bilinen Alcazar Bahçeleri’ni ziyaretimizin ardından Kurtuba (Cordoba) şehrine hareket ediyoruz. Varışımızı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Emevilerin başkenti Kurtuba’da, 600’e yakın cami arasından kiliseye çevrilmesine rağmen, hala bütün ihtişamıyla bizleri karşılayan Kurtuba Merkez Cami-I Şerif, seferad Yahudilerin İspanya’yı terk etmeden önce yoğunlukla ikamet ettikleri La Juderia mahallesi, Augustus tarafından yaptırılan Roma Köprüsü ve Antik Roma Tapınağı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası Gırnata (Granada) ’ya hareket ediyoruz. Gırnata’ya varışımızın ardından akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



7 Gün: GIRNATA

Sabah kahvaltısının ardından Gırnata şehir turu için otelden hareket ediyoruz. Şehir turumuzda Nasri Hanedanlığı Döneminde Camii El Kebir (Ulu Camii) olarak bilinen Gırnata’nın en büyük camisinin olduğu yerde yükselen Granada Katedrali, Müslüman dönemden kalma olup İspanya’da yok edilmeden kurtulabilen tek hamam Banos Arabes, İspanya’da yıkılmadan günümüze ulaşan tek kervansaray örneği olan Corral del Carbon ve Endülüs Müslümanlarının kurduğu çarşı dükkanları Alcaiseria görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası El Hamra Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Arap mimarisinin Qalat Al-Hamra örneğinde yapılan saray ve kale yapısı, M.S. 889'da Roma döneminden kalan surların üzerinde küçük bir kale olarak inşa edilmiştir. 13. yüzyılın ortalarına kadar bir onarım yapılmayan kale, bu dönemde Gırnata Emiri Muhammed Nasır döneminde bugünkü özgün yapısına kavuşturulmuştur. 1333'te Gırnata Sultanı I. Yusuf, kaleyi hükümdarlık sarayına dönüştürdü. 1492'de bölgede yeniden Hıristiyan hakimiyetinin sağlanmasının ardından sarayda kısmen Rönesans mimarisinin örnekleri de inşa edildi. Turumuz sonrası Gırnata şehir merkezine transfer. Alışveriş için vereceğimiz serbest zamanın ardından akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.



8 Gün: MALAGA – İSTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası Ünlü ressam Pablo Picasso’nun doğduğu şehir olan Malaga'ya hareket ediyoruz. Varışa istinaden yapılacak panoramik şehir turumuzda Paseo de Parque (Park Caddesi), Plaze de la Merced, Cervantes Tiyatorosu, Puerto Marina (Liman) ve La Alcazaba göreceğimiz yerler arasındadır. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Hava Yollarının TK1306 sayılı tarifeli seferi ile saat 13:10’da İstanbul'a hareket. Yerel saat ile 18:20’de İstanbul'a varış ve turumuzun sonu. Başka bir gezide görüşmek üzere.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    · GEZİ MERKEZİ, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. 
    · Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak Bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.
    · Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.
    · Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan GEZİ MERKEZİ sorumlu tutulamaz. · Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden GEZİ MERKEZİ sorumlu değildir. 
    · Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz. 
    · Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg'dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg'a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, GEZİ MERKEZİ'nin sorumluluğunda değildir. 
    · Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. 
    · Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir. · Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler gerçekleştirilebilir. 
    · Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. 
    · Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından GEZİ MERKEZİ sorumlu tutulamaz. 
    · Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir. GEZİ MERKEZİ, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.· Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. · 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır. 
    · Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz.
    · Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir. 
    · 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
    · İptal ve değişiklik durumunda “GEZİ MERKEZİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ” geçerlidir.


    İptal Şartları
    https://gezimerkezi.com.tr/tur-740-fas-endulus-turu---turk-hava-yollari-ile.html


    0216 414 59 59


    Bu çıktı 28.03.2024 13:01 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.