Büyük Ukrayna ve Moldova Turu - Atlas Global Hava Yolları İle Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – ODESSA – KİŞİNEV

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uçuşunuzdan 3 saat önce hazır bulunarak gerçekleştireceğiniz bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Atlas Global Havayollarını KK 7821 sefer sayılı uçuşu ile saat 11.15’de Odessa’ya hareket. Yerel saat ile 12.00’de Odessa‘ya varışımızın ardından havalimanında bekleyen özel otobüsümüz ile Kişinev‘e hareket ediyoruz. Kişinev’e varış sonrasında panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında Nativity Katedrali ve Parkı, Çan Holly Gates Su Kulesi, Ulusal Müze ve Şehir Kütüphanesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer.



2 Gün: KİŞİNEV – (Milesti Mici Mahsen Turu) – BALTİ – KARPATLAR

Sabah kahvaltısı ardından arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Milesti Mici Mahzen Turu (40 Euro) düzenliyoruz. Yaklaşık 200 yıl öncesinde taş ocağı olarak ve sıcak savaş döneminde ise sığınak olarak kullanılan, 1969 yılında şarap mahzeni olarak faaliyet göstermeye başlayan bu mahzen yerin 50 metre altında bulunmaktadır ve 200 kilometre uzunluğundadır. Yaklaşık 2 milyon adet şişenin saklandığı Milesti Mici, Dünya’nın en büyük şarap mahzeni olarak 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Tur sonrasında Moldova‘nın ikinci en büyük şehri olan Balti‘yi ziyaret ediyoruz. Raut Nehri kıyısında kurulmuş olan Balti‘de sunacağımız kısa bir mola ve çevre gezisi ardından Cernivtsi veya Karpatlar’ın diğer bölgelerindeki otelimize transfer.



3 Gün: KARPATLAR – CERNİVTSİ – (Orta Çağ Kaleleri Turu) – ROHATYN – LVİV

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve “Karpat Yıldızı” Cernivtsi‘de panoramik şehir turumuzu düzenliyoruz. UNESCO Dünya Mirasları Listesi‘nde yer alan, ülkenin en temiz ve en çok Avrupalı turist çeken, “Küçük Viyana” ya da “Prut Nehri Üzerindeki Kudüs” olarak adlandırılan Cernivtsi‘de gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında, Türk Meydanı, Filarmoni Meydanı, Belediye Binası, Sanat Müzesi, Adalet Sarayı, Yahudi Halk Evi, Ticaret Sarayı, Postahane Meydanı, Romen Kültür Evi, Yury Fedkovich adını taşıyan 135 yaşındaki Çernivtsi Ulusal Üniversitesi, Üç Azizler Kilisesi, Büyükşehir Sarayı panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turu sonrası Rohatyn‘e hareket ediyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Orta Çağ Kaleleri Turu (50 Euro) düzenliyoruz. Dinyester nehri kıyısında kurulan Hotin kasabasinda yeralan Hotin Kalesi 13. ve 15. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti ile Lehistan arasında 1620-1629 savaşlarına son veren Hotin Antlaşması, Ekim 1621 tarihinde burada imzalanmıştır. Hotin Kalesi turu sonrasındaki durağımız Kamaniçe Kalesi olacaktır. IV. Mehmet komutasındaki Osmanlı Ordusu‘nun Kamaniçe Seferi’nde 8 günlük kuşatmanın ardından fethedilerek Osmanlı topraklarına kattığı şehrin kalesinde gerçekleştireceğimiz gezi esnasında tarihe tanıklık edecek ve turumuzu tamamlayacağız. Orta Çağ Kaleleri Turu sonrasında Rohatyn‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi olan Hürrem Sultan’ın doğum yeri olarak bilinen ve Hanım Sultan Anıtı‘nın bulunduğu dini ve kültürel birçok esere ev sahipliği yapan şirin kent Rohatyn (Hürrem Köyü)‘de vereceğimiz kısa bir molanın ardından Lviv‘e hareket ediyoruz. Lviv, yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalmış ve II. Dünya Savaşı’ndan hasar almadan kurtulabilmiştir. Eski dönemlerde yapılmış ve bugün hemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Orta Avrupa şehridir. Heykelleri, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren Lviv‘de gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında, Özgürlük Meydanı, Devlet Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Taras Sevcenko Parkı ve Anıtı, Latin-Gotik Katedrali, Varsayım Kilisesi, şehrin en eski itfaiye binası, şehir merkezinde şimdiye kadar kullanılan hapishane binası ve Neo Gotik mimarisinde ün salmış Aziz Olga ve Elizabeth Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonra otelimize transfer.



4 Gün: LVİV

Sabah kahvaltısının ardından tüm gün serbest zaman. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan Lviv Kombi Turu (55 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzun ilk durağı olan Shevchenko Hai – Ethno Parkı bir hava müzesidir. 120'den fazla anıtın bulunduğu ormanlık bir alan içerisinde bulunan ve Ukrayna'nın eski geleneksel ahşap evlerinin, rüzgar değirmenlerinin sergilendiği park, doğa ile uyumlu mimarisiyle ülkenin tarihi hakkında mükemmel bilgiler sunuyor. Bu güzel turumuzu tamamladıktan hemen sonraki durağımız Potochki Sanat Galeri Sarayı olacaktır. 1880 yılında II. Alfred Potocki tarafından Fransız Mimar Louis D’overn’e inşa ettirilen bu saray 2002 yılına kadar Lviv kraliyet sarayı olarak kullanılmıştır. 2002 yılı itibari ile Sanat Galerisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 18. YY Avrupa’sının Sanat Anlayışını tema edinen Potochki Sarayı ziyaretinde Orta Çağ Avrupa’sından kalan örnekleri görme imkanı bulacağız. Turumuzda bir sonraki durağımız Lychakiv Mezarlığı olacaktır. Avrupa’nın en eski mezarlarından birisi olan, 1786 yılında yapılan ve 400 dönüm bir alana sahip olan Lychakiv Mezarlığı’nda yaklaşık 500 binden fazla mezar, 500’e yakın heykel ve kabartma 2000’e yakın türbe ve 24 şapel bulunmaktadır. Sonrasında kahve madenini ve burada ikram edilen kahveleri içtikten sonra Ukrayna’nın ünlü, el yapımı çikolatalarının yapıldığı çikolata fabrikasını ziyaret ediyoruz. Hediyelik olarak fabrikada üretilen bu çikolatadan alabilirsiniz. Gezimizin devamında, Lviv’e özgü ünlü Vişne Likörü mağazamıza gidiyoruz. Burada arzu eden misafirlerimiz için Vişne Likörü ikram edilecektir. Verilen serbest zaman ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



5 Gün: LVİV –LUTSK – (Lubart Kalesi Turu) – RİVNE – (Aşk Tüneli Turu) – KİEV

Sabah kahvaltısının ve otelden çıkış işlemlerimizin ardından Lutsk şehrine doğru hareket ediyoruz. Tarihi geçmişiyle Ukrayna’nın en eski şehirlerinden biri olan Lutsk, Volyn Oblast’ında yer alan hem orta çağ hemde yakın çağdan izlenimler bulabileceğimiz, 12. yüzyılda Galiçya-Volyn Prensliğinin başkentliğini yapmış küçük ve mütevazi bir şehir. Varışımıza istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Şehir turu sonrasında vereceğimiz molanın ardından, arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Lubart Kalesi Turumuzu (15 Euro) düzenliyoruz. Tarihi 1330 yılına dayanan, Litvanya Büyük Dükalığı‘nın altında yaşamaya başladıktan sonra inşa edilen Lubart Kalesi, Lutsk’un gelişmesinde önemli pay sahibi olmuştur. Konum itibariyle Baltık Denizi’nden Bizans İmparatorluğu’na uzanan ticaret yolu üzerinde olduğu için, yerli ve yabancı tüccarlar tarafından doğu ülkelerindeki en önemli şehirlerden birisi haline gelmiştir. Orta Çağlardan günümüze kadar olan sürede Polonya Krallığı, Rus İmparatorluğu, İkinci Polonya Cumhuriyeti ve Sovyetler Birliğinin bir parçası olduğu için, günümüzde çok sayıda tarihi, dini ve mimari simge yapılara ev sahibi yapmaktadır. Tur bitimi Kiev‘e hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan Aşk Tüneli turumuzu (15 Euro) gerçekleştiriyoruz. Aşk Tüneli, Rivne bölgesinde Klevan Kasabası’nda, bir efsaneye göre ilk defa yürüyen çiftlerin dilekleri kabul olduğu, tek yönlü bir tren yolunun etrafında 9 km boyunca uzayıp giden ağaçların birleşmesi sonucu oluşmuş doğal bir tüneldir. Bu doğa harikası tünelde vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Kiev’e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışımız sonrasında Kiev şehir turu. 1934 yıldan bu yana (dönemin Sovyet Ukrayna’sı) Ukrayna’ ya başkentlik yapan Kiev, II. Dünya Savaşı‘nda çok ağır tahribat görmesine rağmen dünyanın en yeşil başkentlerinden birisi olarak addedilmektedir. Şehir, Dünya Savaşı sonrasında ‘’Kahraman Kiev’’ unvanını almıştır. Şehir turumuz esnasında ilk olarak, şehrin kurucularının heykellerinin bulunduğu Kiev Özgürlük Meydanı‘nda ve birçok restoran ve kafenin bulunduğu ünlü Kreschatik Caddesi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Turumuzun devamında ise tarihi Podol Bölgesi'ni gördükten sonra Mihailovski Meydanı'na hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Mihayloiski Kilisesi, Knyagine Olga Heykeli‘ni panoramik olarak görme fırsatı buluyoruz. Daha sonra Ayasofya Meydanı, Altın Kapı, Merkez Opera ve Bale Binasını ziyaret ederek turumuzu bitiriyoruz. Şehir turu sonrasında otelimize transfer.



6 Gün: KİEV – (Kiev Kombi Turu)

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, tam gün ekstra olarak düzenlenecek olan Kiev Kombi Turu (55 Euro) programımıza katılabilirler. (Savaş Müzesi & Picherskaya Lavra Manastırı & Çernobil Müzesi & Sanatçılar Sokağı & Metro Gezisi) programımıza katılabilirler. Kapladığı 220 dönüm arazi ile Ortodoks dünyasının en büyük ve en önemli manastırlardan biri olan Pecarska Lavra Manastırı’nın kuruluşu 11.YY’ ın ortalarına dayanmaktadır. İçerisinde 12 adeti yeryüzünde taş yapı, 6 tanesi ise yer altında mağara olmak üzere toplama 18 adet kilise bulunmaktadır. Bir sonraki durağımız 1986’daki Çernobil felaketinin anısına yapılan, felakete dair maketler, görsel medya araçları, anı değeri taşıyan eşyalar ve sanat eserleri gibi birçok temsili malzemenin yer aldığı müze olacaktır. Müzenin Çernobil’den dolayı hayatını kaybedenlerin anısına yapılan özel bir bölümü ziyaret ettikten sonra, yapımı 1905 yılına dayanan ve günümüzde de halen aktif olarak kullanılan teleferik ile ünlü Andreyevski Yokuşu‘na tırmanıyoruz. “Ukrayna‘nın Montmarte‘su” olarak adlandırılan ve tüm binaları sanatsal değer taşıyan Sanatçılar Sokağı‘nda birbirinden değerli ve güzel sanat eserlerini görme ve satın alma şansını yakalayacağız. Burada vereceğimiz kısa bir serbest zaman ardından, 3 hattan ve 52 duraktan oluşan ve sanat dolu, Kiev metrosunu keşfedeceğiz. Metro turumuzun hemen ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



7 Gün: KİEV –UMAN – (Sofia Park) – ODESSA

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyor ve Uman‘a doğru yola çıkıyoruz. Adını, içinden geçen Umanka Nehri‘nden alan ve doğal güzellikleri ile ünlü Uman şehrinde gerçekleştireceğimiz kısa çevre gezi ardından Kiev‘e doğru hareket ediyoruz. Yol üstünde arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Uman Sofia Parkı Turu (15 Euro) düzenliyoruz. Turumuzda Kont Stanislaw Potocki’nin eşi Sofia onuruna 18. YY’ da 1600 dönüm arazinin üzerine yaptırdığı Sofiyivka Parkı‘nı geziyoruz. Bir kısmı Arboretum (bilimsel araştırmalar için kurulan ağaç koleksiyonu) ve kalan kısmı keyifli bir mesire alanı olan Sofiyivka Parkı gezimizin ardından Odessa‘ya hareket ediyoruz. Varışımız ardından panoramik Odessa şehir turu. 1529 yılından itibaren yaklaşık 250 sene Osmanlı İmparatorluğu himayesinde kalan ve günümüzde Ukrayna‘nın en kalabalık 4 şehri olan Odessa, gerek kendine özgü mimarisiyle, gerekse tarihi ve birbirinden ilginç koleksiyonları içeren müzeleri ile yılın her döneminde birçok turisti çekmeyi başaran önemli bir turizm merkezidir. Odessa‘da yürüyerek yapacağımız şehir turumuz esnasında, Opera Binası, Tarih Müzesi, Puşkin Anıtı ve Parkı, Potemkin Merdivenleri, Çariçe II. Katerina Heykeli görülecek yerler arasındadır. Trafiğe kapalı olan Deribasofskaya caddesini ziyaret ettikten sonra tur bitimi, otelimize transfer.



8 Gün: ODESSA – İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte dönüş uçuşumuz için Odessa Havalimanı‘na transfer. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Atlas Global Havayolları‘nın KK7820 sefer sayılı uçuşu ile yerel saat ile 12:50‘de İstanbul ‘a hareket. TSİ 15:35‘de İstanbul Havalimanı ‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Avantajlı Ekstra Tur Paketi ve Pakete Dahil Olan Turlar : 205 Euro yerine 150 Euro!!!
    Uman Sofia Park Turu (15 €) +  Kiev Kombi Turu (55 €)  + Aşk Tüneli Turu (15 €)  + Lubart Kalesi Turu (15 €) + Lviv Kombi Turu (55 €) + Orta Çağ Kaleleri Turu (50 €)
    (Avantajlı Ekstra tur paketlerinde 0-2 yaş arası ücretsiz, +2-12 yaş arası %50 indirimlidir)
    ____________________________________________________________________________

    Gidilen Bölge otel standartları T.C. otel standartlarının altındadır.

    Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
    Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde; Gezi Merkezi gezi hareket tarihinden 21 gün öncesine kadar turu iptal edebilir. Böyle bir durumda iptal bilgisi misafire iletilir. Tur bedelinin tamamı misafire iade edilir. Tur dışında satın alınan ilave hizmetlerin iadesinde; Gezi Merkezi'nden alınmış olan iç hat bağlantı uçuşu da misafire iade edilir, vize hizmeti, seyahat sağlık sigortası kullanılarak misafir adına vize başvurusu yapılmış ise bu hizmetler kullanılmış olacağından misafire iadesi yapılamaz, vize başvurusu yapılmamışsa vize ve seyahat sağlık sigortası da iptal edilerek ücret iadesi yapılır. Misafir iç hat bağlantı uçuşunu Gezi Merkezi'nden bağımsız farklı bir ürün sağlayıcıdan aldıysa, gezinin Gezi Merkezi tarafından iptal edilmesi durumunda Gezi Merkezi'nden herhangi bir ücret iadesi talep edemez. Turun iptalinden dolayı oluşabilecek maddi ve manevi kayıpları misafir turu satın aldığında peşinen kabul eder, Gezi Merkezi sorumlu tutulamaz.
    Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde Gezi Merkezi iyi niyet göstererek turu iptal etmeme hakkında sahiptir. Bu durumda turun misafir için münferiden sağlanması söz konusu olacağından pakete dahil rehberlik hizmeti sadece yurtdışı gidiş-dönüş alan transferini kapsayacaktır. Ekstra turlar alındığı takdirde rehberlik hizmeti de alınmış olacaktır. Ekstra turların fiyatlandırması yeterli katılım olmadığında artış gösterebilir.
    Gezi Merkezi misafirin doğrudan otel ile iletişime geçerek yaptığı herhangi bir değişiklik veya iptal işlemi için sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu durumda Gezi Merkezi'nin iptal koşulları geçerli olacaktır.
    Misafirlerimizin tur çıkış tarihinden 30 gün öncesine kadar Gezi Merkezi'nin yazılı olarak bildirmek koşulu ile cezasız iptal hakkı vardır. Gezi başlangıç tarihine 30 günden az kalması durumunda tur ücretinin %50’ si tutarında ceza ödeyerek, gezi başlangıç tarihine15 gün ve daha az kalması durumunda tur ücretinin tamamını ceza bedeli ödeyerek iptal yapabilir. İptal talep edilmesi durumunda, iç hat bağlantı, vize hizmeti, seyahat sağlık sigortası gibi ilave alınan hizmetlerin iptal iade şartları iptal talep edilen süreye göre değişkenlik gösterebileceği için iadesi konusunda önden bilgi sorulması gerekmektedir. Gezi Merkezi ilave hizmetlerin iptal iadesi için herhangi bir taahhütte bulunamaz.
    Tur programında otel(ler) isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli sunulduğu durumlarda gezi hareketinden 48 saat önce misafire Gezi Merkezi tarafından bildirilecektir.
    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi özel dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Gezi Merkezi tarafından bilgi verilecektir.
    Gezi Merkezi hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, olası ihtilaflarda Türk mevzuatının ilgili hükümlerinin yanı sıra Lahey Protokolü ve Varşova Konvansiyonu uygulanacaktır.
    Satın alınan tura kayıt esnasında; misafir tarafından pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme doğru şekilde girilmesi/beyan edilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedeli misafirlere yansıtılır.
    Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar ya da uçuş saati değişiklikleri olabilir. Gezi Merkezi, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu uçuş saatinin değişme/iptal riskini kabul ederek geziyi satın almıştır.
    0-2 yaş arası çocuklar sadece alan vergisi bedeli öderler.
    Hava yolları kuralları gereğince; gidiş-dönüş olarak satın alınmış uçak biletlerinin gidiş uçuşu kullanılmadığı takdirde, dönüş uçuşu hava yolu tarafından iptal edilmektedir.
    Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemlerdir ve bu işlemlerin misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında, ilgili hava yolu kontuarlarından ya da online olarak hava yolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.
    Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri, havalimanlarında sesli anons edilmekte ve alandaki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler bizzat misafirler tarafından takip edilmelidir.
    Tura katılım için hava yolları kuralları doğrultusunda bildirilen saatlerde, belirtilen havalimanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen misafirlerin, uçuşu gerçekleştirememeleri durumundan Gezi Merkezi sorumlu değildir. Uçağı kaçıran misafirlerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletlerinin temini ve gidilecek bölgedeki transferleri vb. gibi konulara dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.
    Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilecek ülkede iç hat uçuşları bulunuyorsa, bu iç hat uçuşlarda valiz ağırlığı 15 kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/fiyat kuralları hava yolları tarafından belirlenmekte olup, Gezi Merkezi'nin sorumluluğunda değildir.
    Uçak biletlerini milleri ile upgrade etmek (business veya first class’a yükseltmek) isteyen misafirlerimiz için; biletleri kesildikten sonra hava yolunun (üyeliğinizin bulunduğu hava yolunu kontrol ediniz) müsaitliğine bağlı olarak upgrade işlemleri gerçekleştirebilir. Her uçuş için mil garantisi verilmez. Programın biletlerinin upgrade edilebilir sınıftan olup olmadığını kontrol ediniz.
    Cep telefonlarınızı yurt dışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurt dışına açık olup olmadığını, hattınızın ait olduğu şirket ile iletişime geçerek kontrol ediniz.
    Konaklama için otel giriş saati 14.00, çıkış saati ise 12.00’dir.
    Gezi Merkezi tarafından, oda ile ilgili talepler (yüksek kat, genel alanlara yakın, sigara içilen/içilmeyen, yatak tipi) otele bildirilir. Ayırtılan odaların, otelin müsaitliğine göre misafirin tercihleri doğrultusunda olmasına özen gösterilir. Bu taleplerin gerçekleşmesi otele giriş sırasındaki müsaitliğe bağlıdır ve Gezi Merkezi tarafından garanti edilemez.
    Otellerde sunulan kahvaltı Türk mutfağında alışılagelmiş zengin kahvaltıdan farklılık göstermektedir. Genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı seçenekler ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    Bazı durumlarda çift yataklı oda yerine çift kişilik yatak olabilmektedir. Çoğu Avrupa oteli, gerektiğinde birleştirilebilen 2 yataklı odalar sunmaktadır.
    Çocuk ve ek yatak politikası her otelin, oda tiplerine göre değişiklik gösterebilir.
    Her türlü ilave yatak ve bebek karyolası, talep üzerine ve otelin müsaitliği doğrultusunda temin edilir ve otel tarafından onaylanması gerekir.
    Odadaki ilave yatak veya bebek karyolası kapasitesi 1 adettir (azami).
    3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması vardır, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluşmaktadır. Misafirlerimiz 3 kişilik oda ve/veya çocuklu rezervasyonlarında standart odaya eklenecek ilave yataklar nedeniyle odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
    Otel rezervasyonlarında belirtilen, yetişkinler ile konaklayacak çocuk sayısı ve çocukların yaşları misafirlerimizce hatalı beyan edilir ise ilgili oteller ek bedel tahsil edebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yanlış beyanda bulunan misafire aittir. Otel tarafından çocuklar için yaş tespitine yönelik kimlik talep edilebilir.
    2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda, çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan, “tek çocuk” için geçerlidir.
    Gün içindeki kur değişimi, TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir. İlave talepleriniz, otelde alacağınız bazı ek hizmetler (minibar, ütü vb.) otel tarafından ekstra ücrete tabi tutulur. Bu masraflar satın alma esnasında ücrete dahil edilmez ve konaklamanız sırasında doğrudan otele ödenir.
    Bazı ülkeler şehir, turizm ya da yerel düzeyde vergiler ile ilgili farklı uygulamalara sahiptir. Bu şekilde uygulanmakta olan her türlü şehir, turizm ya da diğer vergiler, giriş veya çıkış sırasında otel tarafından, misafirden tahsil edilir.
    Rehberimiz, turlarımızın içeriğine bağlı kalarak, katılımcı sayısına, müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna göre şehir turu ve/veya ekstra turların günlerinde değişiklik yapabilir. Bu durum uçuş saatlerinde oluşabilecek değişiklikler karşısında da geçerlidir.
    Programlarda verilen yol mesafeleri harita bazlıdır. Trafik, hava şartları, gidilen ülkenin coğrafi konumu, yol çalışmaları ve şartları gibi durumlarda yolculuk süreleri uzayabilir.
    Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ekstra ücrete tabi olabilir.
    Gezi Merkezi zorunlu durumlarda veya gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve uçulacak olan ana havayolunu değiştirebilir.
    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gezi Merkezi sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir. (Seçmeli turlarda kişi sayısı az olan gruba, İngilizce lokal rehberlik ile turlar gerçekleştirilebilmektedir.
    Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    Ekstra turlar için tahsis edilen araçlar, bu ekstra turu satın alan misafirlerin kullanımı içindir.
    Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri, pasaportları / kimlikleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Gezi Merkezi sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
    Tura katılan kişilerin seyahat sağlık sigorta poliçelerini ve herhangi bir sağlık sorunları varsa ilgili ilaç ve raporlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.
    Olası ekstra harcamalar için otele girişte, resmî kurumlarca düzenlenmiş fotoğraflı kimlik/pasaport ve kredi kartı ya da nakit depozit, otel tarafından talep edilebilir. Çıkış sırasında talep edilen depozit iadesi otel ile misafir arasında olan bir işlem olup, Gezi Merkezi'nin herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır.
    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

     


    İptal Şartları
    https://gezimerkezi.com.tr/tur-755-buyuk-ukrayna-ve-moldova-turu---atlas-global-hava-yollari-ile.html


    0216 414 59 59


    Bu çıktı 20.04.2024 03:14 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.